نحوه دم کردن چای ایرانی به صورت صحیح آداب و ترتیبی دارد که در ادامه به صورت کامل توضیح داده خواهد شد . توجه داشته باشید دم کردن چای بهاره لاهیجان با چای سیاه خارجی که حاوی درصد بالایی رنگ خوراکی و اسانس عطر و طعم دهنده است کاملا متفاوت بوده و آموزش نحوه دم کردن چای ایرانی فقط مختص به چای اصیل ایرانی میباشد:
– ابتدا چای را با توجه به تعداد مصرف کنندگان ( هر فنجان یه قاشق چایخوری چای ) داخل قوری ریخته سپس با آب سرد، آب کشیده و قوری را خالی از آب میکنیم.
– کتری را از روی شعله برداشته و به مدت ۱۵ دقیقه جهت ته نشین شدن املاح آن کنار میگذاریم .
– آب ته نشین شده کتری را به ازای هر قاشق چایخوری یک فنجان ، داخل قوری میریزیم.
– زیر کتری را روشن کرده و در درجه بسیار بسیار ملایم (پایین ترین درجه گاز ) و قوری را بر روی کتری میگذاریم.
– یک پارچه نخی تمیز را بر روی خروجی و درب قوری قرار داده و تا حد امکان از خروج بخار جلوگیری میکنیم.
– پس از ۱۵ دقیقه پارچه را از روی قوری برداشته ، قوری را نیز از روی کتری برمیداریم و با یک قاشق ترجیحا چوبی ، چای درون قوری را هم میزنیم .
– پس از مدت ۲ دقیقه مجدادا قوری رابر روی کتری روشن قرار داده و این بار به مدت ۱۵ دقیقه قوری را بدون پارچه بر روی کتری میگذاریم.
– پایان شما موفق به دم کردن چای بهاره لاهیجان ، خوش طعم و خوش رنگ ایرانی شدید.
نکته : هرچه میزان آب موجود در قوری به نسبت تعداد پیمانه های چای ، کمتر باشد ، غلظت ، عطر و رنگ چای خروجی نیز بیشتر خواهد بود.